BEČ: Knjaževčanka u najužem izboru za prestižnu nagradu

Knjaževčanka Jelena Micić Student završne godine na Akademiji likovnih umetnosti u Beču na odseku za Tekstualnu skulpturu, u najužem izboru za prestižnu nagradu „Ö1 Talentstipendium Bildende Kunst” – Nagradu Austrijskog Državnog radija Ö1 za likovne umetnosti.

JM

Rođena 1986. godine u Knjaževcu, gde je i završila osnovnu i srednju školu. Radila kao saradnik u nastavi na Akademiji likovnih umetnosti u Beču u klasi za Figurativno slikarstvo. Trenutno pomaže Studentsku Uniju Akademije u odeljku sa socijalnu politiku i kao referent za finansijska pitanja. Radi kao asistent u bečkoj galeriji „Raum mit Licht” za konceptualnu fotografiju. Jedan od osnivača neformalne grupe UMETNIK*. Stipendista „Švedskog Instituta” i Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije.

Kao dobitnik stipendije „kültür gemma!” sarađuje sa IG Bildende Kunst u Beču na projektu uvođenja izložbenih honorara za umetnike u Austriji, kao i u pripremanju pregovora sa predstavnicima austrijskih državnih institucija. Učestvovala na rezidencijalnim programima u Lincu, Austrija „Haus der Frau” i na „41. Jalovičkoj koloniji”. Izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

U konkurenciji za nagradu su studenti 4 austrijska Univerziteta umetnosti, uključujući i Akademiju likovnih umetnosti na kojoj i sama studira. U svojoj prezentaciji predstavlja sebe i svoj rad (na nemačkom), u ateljeu Akademije i u bakinom ljubičastom radničkom odelu. U pitanju je rad Bojna polja to su mrežice od voća i povrća koje su ručno spajane i postavljene u prostor kao polu-transparentni zidovi i Bojne probe.

U koliko želite da učestvujete u online glasanju i podržite umetnicu iz našeg kraja to možete uraditi već od danas na adresi https://oe1.orf.at/artikel/650165 klikom na sanduče ikonicu (automatski se otvori prozor sa svim informacijama). I glasanje se vrši slanjem  maila na adresu: oe1.talentstipendium@orf.at

izvor: istocnevesti.com

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s