TEMA DANA: O mostu i na Fejsbuku!

Na pojedinim društvenim mrežama spekuliše se o ceni radova na osvetljenju knjaževačkog „kamenog“ mosta (betonskog, preciznije).

kameni most

Najviše polemike bilo je na Fejsbuku, u okviru grupe „Nove knjaževačke novine“.

Darko Davidovic

Javnu nabavku sprovelo je Preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac na čijem je čelu direktor Mladen Radosavljević (ex predsednik opštine).

Mladen Radosavljevic FB komentar MOST

Radove je izvodila firma „Cesec“ doo iz Sokobanje, a vrednost izvedenih radova bila je 806 000,00 bez PDV-a, odnosno 967.200,00 dinara sa uračunatim PDV-om.

foto: Facebook, screenshot NKN

Advertisements

2 comments

  1. Cak i kada bi iskljucili realnost i dozvolili svojoj masti da na trenutak pomislimo na to da bi za ostatak novca od oko 960.000 dinara (koliko je ostalo od novca koji je pod znakom pitanja) kupimo 50 segmenta ovog LED osvetljenja, onda dolazimo do pitanja broj 2: Da li je realno da metar LED rasvete kosta 180 EUR? A sada zamislite jednu LED sijalicu od 220 Volti i 12 Wati koja kosta 350 dinara (izvor winwin.rs) koliko sijalica biste mogli kupiti za 960.000 dinara? To je 2.742 LED sijalica! Da u metru ovog mosta postavimo 3 ovih LED sijalica, ceo most bi sijao 3 puta jace sa 150 sijalica! Cak bi eliminisali i napajanje od 24V na koliko (NE)rade trenutni LED segmenti. Sta cemo osvetliti sa ostatkom od 2.592 LED sijalica koliko ostaju?

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s