DRUGI PIŠU: Ili smo država ili nismo!

Mediji su bili jednostrani za vreme Tita, Miloševića, demokrata i sad za vreme aktuelne vlasti. Nekad više, nekad manje. Ali nikad nisu bili objektivni, tj. vrlo mali broj je objektivno izveštavao, dok je ogromna većina bila i ostala navijački nastrojena. Jednom to mora da se promeni.

MEDIJI

„Uvek je tako bilo“, „promenite kanal ako vam se ne sviđa“ i „privatne televizije mogu da podržavaju koga hoće“ su jeftini argumenti koji padaju u vodu kada se pročita član 15. Zakona o javnom informisanju po kojem je medij DUŽAN da „o pojavama, događajima i ličnostima izveštava pravovremeno i NEPRISTRASNO, da omogući izražavanje ideja i mišljenja koja su zastupljena u zajednici, da podstiču na raspravu u duhu tolerancije.“

Mi to u Srbiji nemamo. Ti zakoni su upravo i doneti da bismo u medijskom etru razmenjivali ideje, umesto da se ljudi svađaju na ulici. I javni i privatni mediji moraju da poštuju zakon, jer oni kršenjem zakona snose odgovornost za nemire u društvu.

Pošto vidim da je vlast protiv nasilja, apelujem na predstavnike vlasti da smire tenzije time što će sprovoditi zakone i omogućiti svojim neistomišljenicima da se izraze ravnopravno svuda gde i oni imaju pristup medijima.

Nema izgovora, zakon mora da se poštuje! Ili smo država ili nismo!

piše: Boris Malagurski

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s