SAOPŠTENJE: Podrška građanima u Beogradu

Građanska inicijativa „Za Knjazevac bez straha“ #1od5miliоna Knjaževac osuđuje agresiju i nasilje policije prema nezadovoljnim građanima koji su sinoć ulaskom u zgradu RTS-a pokušali da dobiju svojih 5 minuta na javnom servisu kojeg svi plaćamo, a koji ni na jedan jedini način za sve vreme trajanja protesta nije opravdao svoj slogan „Vaše pravo da znate sve“.

kz bez straha

Javni servis nije adekvatno, transparentno i profesionalno izveštavao o protestima protiv diktature Aleksandra Vučića koji se već tri meseca organizuju u preko 90 gradova širom Srbije, niti je dao priliku građanima da javno izraze svoje nezadovoljstvo katastrofalnom politikom koju vodi SNS, terajući našu državu i sve nas u siromaštvo i propast.

Umesto toga, oni stvaraju atmosferu agresije preko svojih privatnih medija koje plaćaju NAŠIM novcem i pokušavaju na sve načine da prikažu nezadovoljne građane kao razularenu bandu koja pokušava da destabilizuje državu.

Ulazak u RTS je bio apsolutno nenasilan, ništa od imovine RTS-a nije oštećeno, niti je prećeno novinarima (postoji stotine snimaka na kojima se ovo jasno vidi). Policija je građane koji su mirno sedeli na podu i čekali da im se obrati neko od nadležnih povodom zahteva da se uključe uživo u program, nasilno počela da gura i izvlači iz zgrade (stotine snimaka na kojima se i ovo jasno vidi).

Kakvu nam to poruku šalje? Kome pripada Javni servis? Da li u ovoj državi i u ovom trenutku dozvoljeno biti nezadovoljan? Da li je dozvoljeno to otvoreno pokazati? Šta ćete dobiti ako se drznete da to pokušate? Nećete dobiti civilizovan odgovor direktora RTS-a. Nećete dobiti pravo da govorite. Dobićete pendrek. To je odgovor koji je sinoć vlast imala da pošalje građanima. Da li ćemo to da trpimo? Ova država pripada NAMA, a ne NJIMA i ovakvo ponašanje vlasti je kriminalno i nedopustivo.

U znak podrške građanima u Beogradu, krenuli smo na put od 300km da im se pridružimo danas ispred Skupštine.

Informativna služba građanske inicijative „Za Knjaževac bez straha“ 

Advertisements

One comment

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s