PROTEST: Kao da smo ispisani iz dnevnog reda Srbije

Pošto su deca iz sela Štitarac kod Knjaževca od ove školske godine ostala bez prevoza, roditelji su se okupili ispred kabineta predsednika opštine tvrdeći da im je Milan Đokić pre dva meseca, uoči posete Vučića, obećao da će prevoza biti. Đokić sada kaže da bi plaćanjem prevoza opštinskim parama za troje učenika iz ovog sela, prekršio zakon.

dk

Zorica Krstić za sebe kaže da je baka koja je unuku, srednjoškolku, očuvala bez majke, od malih nogu. Od ponedeljka će štrajkovati glađu.

„Bez ikakvog razloga, samo su odustali i ne daju prevoz“, kaže Zorica Krstić.

Prevoz ne daju za troje đaka iz sela Štitarac, koje se nalazi na oko sedam kilometara od Knjaževca, ali je u zabačenom, brdskom delu opštine, do koga je put uzak i loš. Zorica i njen sin, inače samohrani otac, tvrde da im je predsednik opštine, uoči poslednjeg dolaska predsednika Srbije, lično u njihovom domu, obećao i prevoz do škole.

„Imate prevoz za decu, imate i internet, imate kontejnere, biće voda sad, evo samo da rešimo sa Vučićem i doći ćemo i vodu da krenemo, jer nema smisla. Mi smo mu poverovali… I evo vam poklon ovde, ali da ne pričaš da nismo nešto učinili“, kaže Zorica.

Danas predsednik opštine za N1 kaže: Prevoza koji je bio nema – jer opština finansira samo prevoz osnovaca.

„Njihova deca više nemaju pravo na prevoz jer nisu više osnovci, ali imaju pravo na besplatan dom za učenike u Knjaževcu“, kaže Milan Đokić.

I to ne bi bilo sporno, kažu okupljeni, da im uoči dolaska predsednika nije obećano suprotno. Sada čekuju spas od onoga, pred čiju su posetu obećanje i dobili.

„Pa ne znam ko bi drugi mogao da reši, mora da rešava on, jer lokalna samouprava je u Knjaževcu katastrofa“, izjavio je Danilo Krstić.

„Predsednik opštine je, eto, danas samo prošao pored nas i nije hteo da prihvati ni razgovor, niti bilo šta“, dodaje Miljana Petrović.

Prvi čovek opštine odbacuje da je bilo šta obećao i smatra da…

„Uplićući autoritete kao što su ministri, predsednik države ili vlada, to je samo još jedan od instrumenata kojim pokušavaju da ostvare nešto što im po zakonu ne pripada“, kaže.

Ipak, pobunjene porodice nastaviće protest jer ne pristaju da im deca rizičnim saobraćajnicama pešače do škole po sedam kilometara.

„Osećamo se ne kao građani drugog reda, nego kao da smo ispisani iz dnevnog reda Srbije“, kaže Zorica Krstić.

izvor: rs.n1info.com

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s