INSAJDER: Institucije mesecima ne daju odgovor (VIDEO)

Da li se ministar bez portfelja zadužen za rad javnih preduzeća Milan Krkobabić našao u sukobu interesa kada je njegov sin Stefan Krkobabić postavljen za vršioca dužnosti JP Stara Planina u maju ove godine – pitanje je na koje institucije mesecima ne daju odgovor.

Krkobabici

Novinari Insajdera su odgovor tražili od Milana Krkobabića, premijerke Ane Brnabić, ali i od Agencije za borbu protiv korupcije.

„To nije tema ovog okruglog stola”, kratko je odgovorio ministar bez portfelja na pitanje Insajdera.

Naime, Stefan Krkobabić imenovan je za vršioca dužnosti JP Stara Planina 30. maja 2019. godine. Imajući u vidu da je njegov otac ministar bez portfelja zadužen za rad javnih preduzeća, postavilo se pitanje sukoba interesa u kojem se našao Milan Krkobabić.

Šta je mlađeg Krkobabića preporučilo za tu funkciju i da li postoji sukob interesa zatim smo pitali i premijerku Anu Brnabić.

„To morate da proverite s ljudima koji su ga nominovali, sa ljudima koji su potvrdili. Kao predsednica Vlade ja svakako ne mogu da vodim računa o svakom pojedinačnom nominovanju”, odgovorila je Brnabić.

Kako je dodala, iako ga je Vlada izabrala, takva odluka „pre toga ide na čitav niz odbora koji potvrđuju da na sednicu Vlade to može da dođe”.

Telo koje bi trebalo da utvrdi da li postoji sukob interesa u ovom slučaju, Agencija za borbu protiv korupcije, na to pitanje do danas nije odgovorilo. Iako je mlađi Krkobabić imenovan u 30. maja, Agencija je dva i po meseca kasnije i dalje „vršila proveru”.

Na ponovljena pitanja Insajdera, od 25. oktobra, Agencija je odgovorila da je postupak pokrenut protiv ministra bez portfelja Milana Krkobabića i da je u toku.

Insajder je ponovo 2. novembra uputio Agenciji pitanja da li se slučaj protiv njega i dalje vodi, a ukoliko je okončan, šta je utvrđeno.

Na ova pitanja odgovor do danas nije stigao.

Inače, Stefan Krkobabić imenovan je za vršioca dužnosti direktora, kao i više od polovine direktora javnih preduzeća. Na taj način Vlada zaobilazi Zakon o javnim preduzećim koji je sama donela, o čemu je Insajder i ranije pisao.

izvor: insajder.net

2 comments

  1. Малени татин и дедин, лецај се ако памети имаш, како смо надркани и бесни а ти си дошо из курокршине у наш град да продајеш, поклањаш и изнајмљујеш како ти је ћеф…нису ти рекли да смо мало мрднули главом од ваших баханалија и да можеш да се саплетеш у мраку од неки ћотек!!!

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s