DRUGI PIŠU: Koncert u Centru lepih umetnosti “Gvarnerius”

U petak, 5. februara 2016. godine u 20 časova, posetioce Centra lepih umetnosti Gvarnerius očekuje nastup kojim ćemo svečano otvoriti jubilarnu sezonu – 15 godina od osnivanja Gvarneriusa.

Čast da otvori sezonu pripala je izuzetnom mladom violinisti, dobitniku mnogobrojnih međunarodnih i domaćih priznanja, studentu doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti – Dušanu Panajotoviću.

Naš mladi virtuoz nastupiće uz klavirsku saradnju Ivane Pavlović, a na programu koncerta su najlepša dela J. Bramsa.

DP 1

Dušan Panajotović je rođen u Knjaževcu 1992. gde stiče osnovno muzičko obrazovanje u školi „Predrag Milošević“ u klasi prof. Ognjana Rilaka. Zatim u Nišu srednje muzičko obrazovanje u muzičkoj gimnaziji „Vojislav Vučković“ u klasi prof. Zorice Ilić. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2010. u klasi red. prof. Gordane Matijević- Nedeljković gde završava osnovne akademske i master studije. Trenutno je na prvoj godini doktorskih studija u istoj klasi na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina.

Tokom školovanja osvajao je mnogobrojne nagrade i priznanja od kojih se izdvajaju: dobitnik stipendije „YAMAHA“, prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „Summit music Festival“ u Španiji (2013), dobitnik nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri (2011/2012) iz fonda „Miodrag Macić- Mišo“, dobitnik nagrade za najbolji postignut uspeh na gudačkoj katedri koncertantnog smera (2012/2013) iz fonda „Meri Žeželj- Majer“, dobitnik nagrade za najbolji diplomski ispit (2014) iz fonda „Meri Dragutinović“, tri puta dobitnik prve nagrade na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu (2005, 2007, 2009), prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (2008), prva nagrada i laureat muzičkog festivala u Lazarevcu (2008), prva nagrada na 47. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Čačku, prva nagrada na takmičenju muzičkih škola (2002 u Kladovu, 2003. u Donjem Milanovcu, 2004. godine u Knjaževcu, 2005 u Majdanpeku gde je poneo laskavu titulu laureat takmičenja), prva nagrada kao instrumentalne trio na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Bačkoj Topoli (2004), dobitnik povelje „Nova Mlada Niška Elita“ koju dodeljuje Rotari klub „Konstantin Veliki Niš“, nakon osvajanja prve nagrade na republičkom takmičenju u Beogradu (2008), nagrade za posvećenost i dostignuća u školi od strane grada Niša (2007/2008, 2008/2009), dobitnik nagrade „Dositej Obradović“ za osvajanje nagrade na republičkom takmičenju.

DP 4

Učestvovao je kao solista na mnogobrojnim muzičkim festivalima od kojih se izdvajaju: „BEMUS“ muzički festival u Beogradu (2015). U saradnji Gvarnerijusa i BEMUS- a, „NEISUONI DEILUOGHI“ u Italiji (2013) itd.

Nastupao je kao solista sa orkestrom „Summit music Festival“ u Španiji, sa orkestrom „BGO Dušan Skovran“ u velikoj dvorani „Z. I. M. Kolarca“, sa srednjoškolskim orkestrom „Vojislava Vučkovića“ u dvorani Niškog simfonijskog orkestra u Nišu itd.

Nastupao je kao solista u mnogim kulturnim centrima i kulturnim dvoranama u Beogradu kao što su: Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije „Gvarnerijus“, galerija „SANU“, galerija „Z. I. M. Kolarca“, velika dvorana „Z. I. M. Kolarca“, svečana sala Skupštine grada Beograda, Etnografski muzej, „Artget“, „SKC“, kuća „Đure Jakšića“, osnovna muzička škola „Vladimira Đorđevića“, muzička škola „Kornelije Stankovića“ itd.

izvor: bulevarumetnosti.rs / foto: Facebook

PRILOG: Tekst o Dušanu Panajotoviću iz „mlađih dana“ (autor: S.T.)

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s