Nacionalna klasa iz Glogovca – KNJAZ PRESS

Družeći se sa ostalim „zavisnicima“ na Fejsu, s desne strane mog monitora video sam sličicu nekog trkačkog Yuga, a iznad njega je pisalo ASK „Glogovac“. Za to selo znam, nalazi se u knjaževačkoj opštini i odmah sam pomislio da je u pitanju neki sportski klub. Kontaktirao sam ih i – bio sam u pravu!

ASK 1
Automobilski sportski klub (ASK) „Glogovac“ takmiči se u profesionalnom šampionatu Srbije. Drugog aprila 2009. održana je osnivačka Skupština, a Martin Miletić, momak od tadašnjih 26 godina, izabran je za predsednika.

Od malih nogu sam zaljubljen u auto-trke, tačnije u INTER-SPEED verziju i od 1994. godine sam se ozbiljno zainteresovao za taj sport. Moj otac i vlasnik kluba „GAGA Serbian Racing Team“ su prijatelji s fakulteta, te je to bila prilika da se „nađem na pravom mestu, u pravo vreme“ i upoznam prave profesionalce – kaže Martin, sećajući se dana kada je kao mali autobusom išao za Beograd i kao deo tima pratio mnoge trke.

Napunivši 18 godina postao sam sportski funkcioner, tačnije arbitar na auto-trkama i kao licencirani sudija sudim republičke i međudržavne trke. Ceo sistem takmičenja i licenciranja funkcionišu u sklopu Sportskog auto i karting saveza Srbije – dodaje predsednik sportskog auto kluba iz sela Glogovac, nadomak varoši.

Vladica Živković iz Knjaževca i Žarko Kuzmanović iz Zemuna su dva registrovana vozača ovog kluba. Zemunac je debitovao za ASK avgusta 2009. godine, zauzevši 4. mesto u klasi, a iste godine je u Negotinu „uzeo“ treće mesto, pa je tako po broju bodova bio četvrti u klasi od 1151 do 1400 ccm (kubika). Od ukupno 32 takmičara, u debitantskoj sezoni, klub je zauzeo odlično 19. mesto.

U sezoni 2010. nastupaju oba vozača, u klasi II (do 1150 ccm) i tako postaju šesti u klasi, od ukupno 10 takmičara, vozeći svoje bolide „Jugo 55 – sport“. Vozač Žarko je na dve trke u Negotinu zauzeo treće mesto u klasi IV, u kategoriji vozila sa kubikažom od 1151 do 1400 ccm.

M.M & Yugo  M. Miletić, predsednik kluba, na svom „bolidu“

Trenutni skor od 58 bodova i deoba 10. mesta, od ukupno 25, naš je trenutni plasman na koji smo ponosni – rekao je Martin Miletić, te 2010. godine, istakavši da je zadovoljan saradnjom sa lokalnom samoupravom, koji su pružili svu moguću pomoć u naporima kluba da ostvari što bolje rezultate.

Ako je sportski turizam, kao što se često govori, jedna od šansi za prosperitet Knjaževca, onda ove momke treba ozbiljno uzeti u obzir. Dobri rezultati ostvareni za kratak period i činjenica da su prvi registrovani klub u Istočnoj Srbiji, dovoljno govore u prilog tome.

Napomena: Klub je trenutno, po rečima Miletića, u stanju „mirovanja“. Po onoj staroj „ne daj Bože, da se Srbi slože“, u državi egzistiraju dva saveza, pa se javljaju i dupli šampioni u istim kategorijama. Naša posla!

 

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s