INTERVJU: Porodica i prijatelji su mi najveća podrška

Nenad Antić je primer mlade i ambiciozne osobe čijoj energiji i talentu ništa ne može stati na put. Iako je tek sa nepunih osamnaest godina počeo da se bavi plesom, on je državni prvak i vice šampion u više plesnih disciplina, trener modernih plesova, ali i glumac i dizajner enterijera. Uspeo je da posle svega sedam meseci treniranja uđe u prvi tim, a za dve godine je osvojio sve što se na državnom nivou može osvojiti.

3

Rođen je u Knjaževcu, 1992. godine. Nakon završetka osnovnog obrazovanja (OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“) školovanje nastavlja u Nišu, a trenutno živi i radi u Beogradu. Svoj doprinos rodnom gradu dao je kroz časove plesa koje je držao u Knjazevcu deci i odraslima. O njegovim mnogobrojnim angažovanjima, snimanjima, raznim umetničkim projektima, ali i o životu generalno imamo prilike da saznamo upravo iz “prve ruke”.

Njegove plesne pokrete možemo pratiti svake nedelje od 21h u šou “Tvoje lice zvuči poznato” na Prvoj Srpskoj televiziji.

Nema sumnje da je “TLZP” jedan od najgledanijih i najpozitivnijih TV šou-programa na Balkanu. Da li osećaš neku odgovornost i tremu s obzirom da imate jako malo vremena za pripremu?

Antić: Uvek postoji pritisak odgovornosti i sa tim se treba suočiti, jer je to jedini način da idete dalje. Da, nekada može biti vrlo napeto jer je jako malo vremena za pripremu, a gomila kostima i različitih koreografija, ali na kraju sve uvek ispadne kao što je očekivano ili čak i bolje.

Kakva je saradnja sa timom i poznatima, koliko su zahtevne same probe?

Antić: Rad sa učesnicima “TLZP”-a je vrlo interesantan, na probama se svi neverovatno zabavimo, ali i do kasnih sati svakodnevno radimo. Same probe mogu biti veoma zahtevne i isrpljujuće, puno truda, rada i odricanja stoji iza onoga sto se prezentuje u sat Iipo vremena na TV-u.

9

Šta je to što te najviše čini ponosnim?

Antić: Čine me ponosnim, ali i podjednako bitnim, ljudi koji me podržavaju i vole. Moji prijatelji koji su uvek uz mene i porodica, posebno sestra koja i „najveće sivilo pretvara u boju“, i naravno mama koja je najviše zaslužna za moj uspeh kao i to u kakvu sam osobu odrastao. Što se karijere tiče, ponosan sam apsolutno na svaki svoj potez, jer ako je i bilo pogrešnih učio sam iz grešaka.

Koliko vremena iziskuje profesionalno bavljenje plesom?

Antić: Svaki profesionalni sport iziskuje jako puno vremena, te tako i profesionalno bavljenje plesom. Konstantno ste na treningu, ako ne u sali onda ste u teretani ili na nekom snimanju. Uglavnom je to od jutra do kasno uveče.

Kako izgleda život jednog multitalentovanog umetnika?

Antić: Moj život je uvek organizovan kako ne bih nešto propustio ili zaboravio. Svakodnevno veoma puno obaveza, ali kada uživate u onome što radite onda je to samo zadovoljstvo.

4

Glumio si u inostranstvu u par kratkometražnih filmova, kao i u par muzičkih spotova?

Antić: Da, učestvovao sam u nekoliko internacionalnih projekata u inostranstvu i bilo je zadovoljstvo raditi sa neverovatnim timom umetnika iz cele Evrope. Jako sam puno naučio iz tog iskustva, to me je motivisalo da nastavim još ambioznije s glumom.

Završio si srednju Umetničku školu u Nišu, smer dizajn enterijera. Kakvi su tvoji planovi po pitanju dizajna?

Antić: Da, jako sam ponosan na svoju srednju školu, doživljavam je kao dom. Toliko sam toga naučio, ne samo o dizajnu već uopšte o životu. Moji profesori su me veoma podržavali u mojoj misiji i u, naizgled, nerealnim ambicijama koje su postale stvarnost. Umetnička škola mi je promenila život, to je jedna od najboljih odluka koju sam ikada doneo. Svoje usavršavanje iz oblasti dizajna planiram da uskoro nastavim u inostranstvu.

Kakvi su tvoji planovi i ciljevi za ovu godinu?

Antić: Moji planovi su da konstantno radim na svom usavršavanju. Uskoro me očekuje duži put u inostranstvo i apsolutno sam usmeren na to. Želim da mi ova godina bude najbolja godina do sada.

intervju vodio: Aleksandar Šabotić

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s