Radovanović: Potrebno je sistemsko unapređenje turizma – KNJAZ PRESS

INTERVJU sa Vladanom Radovanovićem, predsednikom Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije.

CESTITKA - Vladan Radovanovic SDPS

KnjazPRESS: Gospodine Radovanoviću, pamtimo Vas kao aktivnog opozicionara devedesetih godina, istaknutog člana DS-a, Saveza za promene, DOS-a. Kakva su sećanja na ta vremena, iz današnje perspektive?

Radovanović (SDPS): Devedeste godine obeležile su želju moje generacije za političkim i društvenim promenama. To su bile godine velikog entuzijazma i želje da u našoj opštini i društvu uvedemo višepartijski sistem, pluralizam u svom sferama života.

KnjazPRESS: Jedno vreme Vas nije bilo na političkoj sceni Knjaževca. U međuvremenu ste napustili demokrate. Zbog čega?

Radovanović (SDPS): Nakon političkih i društvenih promena 2000. godine smatrao sam i očekivao da će te promene doneti napredak u svim sferama života i da nije potrebno učešće nas koji smo svih godina učstvovali u društvenim promena.

Na moje veliko razočarenje to se nije desilo, ponajviše to nismo videli i doživeli od strane Demokratske stranke koja je bila nosilac društvenih promena u društvu i državi. Tu leži odgovor i razlog mog napuštanja Demokratske stanke.

KnjazPRESS: Stranka aktuelnog ministra Rasima Ljajića je jedna u nizu novoosnovanih na teritoriji opštine Knjaževac. Šta je bilo presudno u Vašem političkom reaktiviranju i zašto baš u SDP Srbije?

Radovanović (SDPS): Socijaldemokratska partija Srbije je politička organizacija koja je svih ovih godina predstavljala partiju koja je u resorima koji su joj povereni u Vladi Republike Srbije obavljala poslove na najbolji mogući način i dokazala mnogo puta da stoji iza svojih obećanja. I ne samo to već da je realna u svom političkom delovanju, bez preteranih nerealnih političkih obećanja.

Rasim Ljajic

KnjazPRESS: Nesporno je da je gospodin Ljajić politički “zimzelen”, i to od 2000. pa do današnjih dana. Kako to tumačite?

Radovanović (SDPS): Politički angažman predsednika Socijaldemokratske partije Srbije gospodina Ljajića dokazuje na najbolji mogući naćin njegov politički i lični kvalitet svih ovih godina, i pored toga što su mu poveravani najdelikatniji poslovi na nivou države, on je sve poslove obavljao na najbolji i najkvaliteniji mogući način.

KnjazPRESS: Turizam, kao privredni potencijal naše opštine, deo je resora koga predvodi ministar Ljajić. Da li su Vam poznati konkretni potezi donešeni na dobrobit srpskog, ali prvenstveno planinskog turizma i “naše” Stare planine?

Radovanović (SDPS): Turizam je jedna od grana koju mi i naša opština prepoznajemo kao pravac razvoja u budućnosti. Resorno ministarstvo sa gospodinom Ljajićem je u proteklom period učinilo značajne napore da srpski turizam bude nešto što će predstavljati našu državu na najbolji mogući način i doneti velike prihode u budućnosti. Opština Knjaževac ima značajne rezultate u razvoju planinskog i svih drugih oblasti turizma.

Kao stranka nismo zadovoljni radom Turističke organizacije opštine Knjaževac u proteklim godinama, smatramo da može i treba mnogo bolje i spremni smo da u narednom periodu damo svoj doprinos sistemskom unapređenju razvoja turizma u našoj opštini.

KnjazPRESS: Kakve su reakcije Knjaževčana na osnivanje Ljajićeve stranke? Na koga OO SDP Srbije računa u svom lokalnom političkom delovanju?

Radovanović (SDPS): Reakcije knjaževčana su krajnje pozitivne na reaktiviranje Socijaldemokratske partije. i pored toga što smo svi na neki način iscrpljeni dugogodišnjim političkim angažovanjem knjaževčani su krajnje pozitivno prihvatili našu partiju.

Kao politička partija spremni smo na saradnju sa svim političkim opcijama u gradu za dobrobit naše opštine i građana.

OO SDPS Knjazevac 1

KnjazPRESS: Do sada je, zvanično, jedino Rasim Ljajić potpisao sporazum o predizbornoj koaliciji sa Aleksandrom Vučićem. Da li imate pregovore sa knjaževačkim “naprednjacima” o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima?

Radovanović (SDPS): Socijademokratska partija je prvi koalicioni partner Srpske napredne stranke na republičkom i lokalnom nivou i mi ćemo se u narednom predizbornom periodu tako i ponašati, kao korektan politički partner na svim nivoima.

KnjazPRESS: Šta zamerate aktuelnoj vladajućoj garnituri u Knjaževcu? A šta opoziciji?

Radovanović (SDPS): Knjaževačka politička scena je slika želje građana sa proteklih lokalnih izbora. Rezultati u tekućem mandatu su vidljivi i predstavljaju nastojanje aktuelne lokalne vlasti da u okviru svojih mogućnosti podigne kvalitet života u našoj opštini, i pored toga sigurni smo da može više i bolje.

Što se opozicije tiče ona je deo našeg lokalnog političkog kolorita i kao takva predstavlja parlamentarnu kontrolu lokalne knjaževačke vlasti.

KnjazPRESS: Gde se nalaze prostorije knjaževačkog odbora SDP Srbije? Koliko ste i na koji način aktivni na društvenim mrežama?

Radovanović (SDPS): Ovih dana će biti otvorene prostorije lokalnog odbora SDP Srbije u Knjaževcu u glavnoj ulici, vidljive svim građanima opštine (pored „JB kluba“ u ulici Knjaza Miloša).

Što se tiče vidljivosti na društvenim mrežama preporučujemo Fejsbuk stranicu OO SDP Srbije.

NAPOMENA: Aktuelnu vladajuću garnituru u Knjaževcu čine:

NP “Knjaz” (ex URS), DS, Samostalni DSS (ex DSS), LDP i JS.

U opoziciji su SNS i SPS-PUPS.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s