Ranđelović: Na lokalnim izborima možda i samostalno – KNJAZ PRESS

INTERVJU sa Slavišom Ranđelovićem, predsednikom Opštinskog odbora Nove stranke (NS) Knjaževac.

CESTITKA - Slavisa Randjelovic NS

KnjazPRESS: Gospodine Ranđeloviću, Vi ste svakako novo lice na političkoj sceni Knjaževca. Zašto baš “Nova stranka” i njen lider Zoran Živković?

Ranđelović (NS): „Nova stranka“ je relativno nova opcija na političkoj sceni Srbije, međutim njen lider gospodin Živković ima višedecenijsko iskustvo vezano za razvoj demokratije, on je učestvovao i u promeni Miloševićevog režima. Takođe, postojeće stanje u Srbiji je očajno te stoga pozivamo građane da nam se pridruže u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, koji je našu državu i društvo unazadio i uveo o opštu krizu i propadanje.

Za dve godine pod Vučićem, Srbija je postala i „gola i bosa“. Potrebno je iskreno i snažno delanje ka promeni postojećeg stanja u Srbiji a to može Nova Stranka na čelu sa Zoranom Živkovićem Moramo stvoriti uslove da se pošteno živi, od poštenog rada. Politika mora biti vođena idejama i odlučnošću da se rešavaju naši zajednički problemi.

KnjazPRESS: Šta zamerate aktuelnoj vladajućoj garnituri u Knjaževcu?

Ranđelović (NS): Što se tiče aktuelne vladajuće garniture na lokalu iskreno rečeno dosta toga se i uradilo na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana. Pre svega mislim na infrastrukturu, kao i na ulaganja u poljoprivredi. Međutim, veliki broj nezaposlenih i dalje je jedan od gorućih problema. Stoga je potrebno pospešiti rad malih privrednih subjekta u vidu davanja povoljnih kredita, kao i subvencija i oslobađanja plaćanja poreza prve godine poslovanja. Potrebno je stimulisati otvaranje malih porodičnih firmi, jer prošlo je vreme velikih preduzeća koja upošljavaju na stotinak radnika.

KnjazPRESS: A šta opoziciji?

Ranđelović (NS): Opozicija nije bila konstruktivna.

opsta-nova-stranka

KnjazPRESS: Kako će izgledati Vaša predizborna kampanja i šta konkretno nudite potencijalnim biračima?

Ranđelović (NS): Oporavak privrede. “Nova stranka” će promeniti dosadašnju lošu praksu kojom se privredne reforme sprovode bez političkih promena. Nema uspešne privrede u državi bezakonja i privilegija. Moramo stvoriti uslove da se pošteno živi od poštenog rada. Bez vladavine prava i slobodnog tržišta nema socijalne pravde. Zadnjih nekoliko godina došlo je do strašnih posrnuća, gubljenja pravih vrednosti. Predstoji borba protiv plagijata i laži svake vrste.

Zdrastvo kao i obrazovanje je u strašnom problemu. Suštinske vrednosti su se pogubile.Čestitost mora postati merilo uspeha u našem društvu.Neophodno je da promovišemo novu politiku u kulturi i obrazovanju za koje treba izdvajati značajno više sredstava za neophodne reforme, primereno evropskim standardima.

KnjazPRESS: Vi ste i turistički radnik, vlasnik ste jedne turističke agencije. Da li ste zadovoljni razvojem turizma na lokalu?

Ranđelović (NS): Turizam je jedna od grana koju prepoznajemo kao jedan od pravaca razvoja u budućnosti. Turizmom je potrebno baviti se znatno ozbiljnije i na duge staze. Predstoje nam velika ulaganja na izgradnji infrastrukture, kako bi turizam u Srbiji i na Staroj planini bio predstavljen na najbolji mogući način, ukoliko hoćemo da privučemo kako strane tako i domaće turiste. Opština Knjaževac ima značajne rezultate u razvoju kako planinskog tako i svih drugih oblasti turizma.

Kao stranka nismo zadovoljni radom Turističke organizacije opštine Knjaževac u proteklim godinama, te smo zbog toga preko udruženja “Turistički klaster jugoistočne Srbije – Stara planina”, na čijem sam čelu kao predsednik Upravnog odbora, učestvovali na Sajmu turizma sa svoja 34 člana, domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom, a za razliku od Turističke organizacije opštine Knjaževac koja je promovisala domaćinstva opštine Pirot, iz Temske. Smatramo da treba, može mnogo bolje i spremni smo da damo svoj doprinos unapređenju razvoja turizma u našoj opštini.

NS 1

KnjazPRESS: Vratimo se na izbore. da li izlazite sami, ili kao deo neke predizborne koalicije? Mislim i na vanredne republičke i redovne lokalne.

Ranđelović (NS): Što se tiče koalicija na jednoj strani su demokratske opcije koje idu u dve kolone. Normalno da je “Nova stranka” u bloku sa Demokratkom strankom, na republičkom nivou, a na lokalnom nivou postoji mogućnost da izađemo samostalno, gde smo se zadnjih godinu dana promovisali zajedničkim nastupima.

KnjazPRESS: Ko su članovi Vašeg opštinskog odbora? Kakav je odaziv i koji profil ljudi vam prilazi?

Ranđelović (NS): “Nova stranka” je veoma zadovoljna svojim članstvom i opštinskim odborom ovde u Knjaževcu. Zastupljena je sa svim starosnim strukturama, različitog obrazovnog profila. U našoj stranci ima dosta studenata, budućih intelektualaca, što nas posebno raduje da su mladi prepoznali vrednosti koje zastupa naša opcija. Naravno stranka je otvorena za sve one ljude koji zastupaju prave demokratske vrednosti. Predsednik “Nove stranke” gospodin Zoran Živković u Knjaževcu je imao uvek veliku podršku, što će i ovi izbori pokazati.

KnjazPRESS: Gde se nalaze prostorije “Nove stranke” i da li ste aktivni na društvenim mrežama?

Ranđelović (NS): Prostorije “Nove stranke” su u Tržnom centru, u Knjaževcu. Na društvenim mrežama “Novu stranku” možete pronaći preko Facebook-a “ Nova stranka Knjaževac „.

KnjazPRESS: Šta biste na kraju ovog razgovora poručili čitaocima nezavisnog portala “KNJAZ PRESS”?

Ranđelović (NS): Zahvaljujem se “KnjazPRESS”-u na pozivu za intervju i da i dalje profesionalno radite svoj posao kao i dosada i da ne podlegnete pritiscima. Čitaocima bih poručio da glasaju normalno za “Novu stranku”, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

IZBORI 2016

NAPOMENA: Aktuelnu vladajuću garnituru u Knjaževcu čine:

NP “Knjaz” (ex URS), DS, Samostalni DSS (ex DSS), LDP i JS.

U opoziciji su SNS i SPS-PUPS.

3 comments

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s