Radio Knjaževac: Again – KNJAZ PRESS

RADIO KNJAŽEVAC: „počeo da emituje program 6. januara 1992.; osnovan pri Javno-informativnom preduzeću Knjaževac; u početku radio u vremenu od 16-19 časova (na UKT od 94,5 megaherca), a docnije je program produžavan (ima dozvolu emitovanja od 24 časa neprekidno) uz reemitovanje nekih važnih emisija sa prvog programa Radio Beograda; u početku program je mogao da se prati na 60-70 odsto teritorije opštine, a od kraja 1996. (sa izgradnjom repetitora u Kalni) i na 90 odsto; program se emituje na talasima 94,5 i 95,5 (samo reon Kalne) megaherca; ima predajnik snage od 300W.”

(Zavičajni leksikon „Knjaževac u 1000 pojmova“, autora Branislava Stojadinovića; izdavač JIP „Knjaževac“).

Novi radio Knjazevacilustracija: Novi logo NOVOG Radio Knjaževca!

Kao prva lokalna radio stanica u varoši, Radio Knjaževac je, na ponos svih građana i na inicijativu tadašnje lokalne samouprave, bio potez vredan pažnje, dobra namera i dugoročna inicijativa. Korak po korak, Knjaževac je 1996. godine, u okviru JIP-a, dobio i sliku – sa radom je krenula i TV Knjaževac.

Radio je bio pravi „bum“ u opštini. Po prvi put meštani su imali priliku da iz „prve ruke“ i od „svojih ljudi“ saznaju šta se događa, prateći prvenstveno udarne vesti na 94,5 megaherca. Muzički deo, sa pažljivo biranim sadržajem i nove, zabavne emisije, program su učinili kompletnim. Emitovanje odlično ocenjenog zajedničkog programa iz knjaževačkog studija, u okviru emisije „Dobro ti veče, Srbijo“, osvajanje nagrada na FLOPS-u i puno malih i velikih dostignuća, davalo je još veći podstrek “malim ljudima iz kutije“ da ostvaruju još bolje rezultate. Sa starijim, iskusnijim kolegama iz tadašnjih „Knjaževačkih novina“, generacije početnika i omladine, učilo je i radilo u tom magičnom svetu. Mnogi od njih su, zbog svoje „prve ljubavi“, kasnije upisivali i završavali novinarstvo. Ali, avaj…

video: TV špica marketinga nekadašnje RTK

Famozni Zakon o privatizaciji uslovio je i „moranje“ prodaje JIP-a (RTV „Knjaževac“ = RTV „VG-4“). Tako je decembra 2007. godine knjaževačka RTV „uspešno“ privatizovana, a već početkom 2009. je izgubila dozvolu za emitovanje TV programa. Uskoro je raskinut i Ugovor o privatizaciji, a zatim je izgubljena i dozvola za emitovanje radio programa. Medij je, konačno „upokojen“ 2010. godine. P.S. Neka se krivci sami prepoznaju…

Radio je moja prva „medijska“ ljubav. Od 1992. godine, moja interesovanja ka voditeljsko-novinarskom angažmanu krenula su uzlaznom linijom. Zahvaljujući počecima knjaževačkog radija i iskustvima sticanim širom Timočke krajine.

100 MHz

Septembra 2014. godine raspisan je konkurs za upražnjenu lokalnu frekfenciju od 100 megaherca (MHz). Srećan sam zbog činjenice da su se neki pametni ljudi setili važnosti lokalnog radija, medija koji je uvek i svuda prisutan.

Navijam za moderan, svrsishodan i urban radio, koji će svojom programskom šemom pružiti svima ono što priželjkuju. Prvenstveno sažete, nezamarajuće i aktuelne informacije lokalnog karaktera, bitne za život i rad svakog građanina.

USKORO: Festivalski radio Knjaževac

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: