DRUGI PIŠU: Cvetovi u “EDEN” bašti

Turistička organizacija opštine Knjaževac (TOOK) dobitnik je nagrade “Turistički cvet” za 2015. godinu u kategoriji turističkih organizacija za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji.

TOOK 1Boban Marković, direktor TOOK-a

Svetski dan turizma, 27. septembar, u Srbiji je tradicionalno obeležen svečanom dodelom najvišeg domaćeg turističkog priznanja „Turistički cvet“, kojih je ove godine dodeljeno sedam u pet kategorija.

Na svečanosti kojoj je prisustvovao i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, dodeljena su i dva specijalna priznanja, kao i priznanje u izboru „Izuzetne destinacije Evrope“ (EDEN 2015).

Ljajić je izjavio da veruje da je to priznanje otišlo u prave ruke, kao i da to treba da bude podstrek i za druge predstavnike turističke privrede.

On je rekao da je iza nas uspešna turistička godina i da se sada o turizmu govori kao šansi i velikom potencijalu za unapređenje ukupne privrede i ekonomije u Srbiji.

„Godinama zaredom beležimo rast broja i domaćih i inostranih turista, ove godine u prvih sedam meseci to je više od 12 odsto, imamo turističke destinacije koje beleže dva ili tri puta veći promet nego ranije“, rekao je Ljajić, dodajući da će i ove godine biti ostvaren rast deviznog priliva.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac rekla je da se ove godine prijavio mnogo veći broj konkurenata za „Turistički cvet“ i EDEN, što kako je istakla, govori o tome da je turizam zaista stao na pravo mesto i dobio značaj koji zaslužuje.

Plamenac je najavila da će tema turističke kampanje Srbije sledeće godine biti „Dunav – reke i jezera Srbije“, a želja je da u 2017. godine tema bude Unesko nasleđe na teritoriji Srbije.  

Ona je napomenula i da će se od 7. do 9. oktobra održati Generalna skupština Evropske turističke komisije i da će biti razmatrana i problematika migracija koja takođe pogađa sektor turizma.

TOOK

„Turistički cvet“ ove godine su dobili: Turistička organizacija opštine Knjaževac, Nišvil džez festival, agencija „Taraturs“, hotel „Moskva“ Beograd, turističko rekreativni centar „Momčilo Čeković“ Koštunići, regionalna razvojna agencija Zlatibor, Užice i direktor Narodnog muzeja Zaječar Bora Dimitrijević.

Priznanja su dodeljena u pet kategorija: turistička organizacija, turistička manifestacija, receptivna turistička agencija, ugostiteljski objekat za smeštaj i organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Najbolji će, kao nagradu, dobiti priliku da učestvuju na sajmovima u Holandiji, Nemačkoj, Rusiji, Belgiji…

Specijalna priznanja dobili su istraživačka stanica Petnica i ekološki centar Radulovački, a na konkursu za odabir „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji pobedila je opština Pirot.

                                                                                                                     izvor: TANJUG

NOVO: Tridesetog septembra, u beogradskom “Sava centru” održan je 5. “Biznis forum jugoistočne Evrope”, Opština Knjaževac je dobitnik nagrade „Brend lider za najofanzivniji savremeni turistički razvoj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi“.

Milan Djokic - Sava CentarMilan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac

PODSETNIK: Izuzetan uspeh zabeležen je i prošle, 2014. godine, izborom za “Izuzetnu destinaciju Evrope” (EDEN).

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s